МЕНЮМеню

Ние сме Симеон и Николай Колеви, партньори, най-добри приятели, и не на последно място, двама братя с общи мечти. По професия единият от нас е програмист, а другият агроном.


Всичко започва преди 17 години, когато нашият баща ни попита дали бихме се занимавали с овощарство, ако купи малък парцел земя. Ние единодушно се съгласихме, не виждахме вариант да откажем, а и все пак бяхме още 20 годишни, тогава не осъзнавахме какво ни предстои и колко много време, внимание и труд изисква процесът.


През 2005 г. започнахме с първите овощни насаждения с ябълки от 100 дка, в последствие засадихме и круши. В момента ябълките и крушите са около 300 дка. Останалите плодове, които отглеждаме са около 80 дка.


Не след дълго се зароди и идеята за създаване на цех за производство на студено пресован сок поради ниската изкупна цена от страна на фабриките за преработка на ябълки. Това е едно от най-правилните решения, които сме взимали и се гордеем с него. Трудностите са неизменна част от процеса, имали сме моменти в които сме искали да се откажем, но страстта и желанието ни да създаваме нещо полезно и различно, вкусно и качествено ни държи здраво един за друг!